Tos ale zaprvy uplne spatne pochopil a zadruhy nechapu proc se furt ohanis extremama nikdo Te nenuti brat si sedum letadel, ale za dve Te nikdo kamenovat nebude. Meta samotna vyrusi tyhle "sedmiletadlovy listy". Protoze sice proti nekterejm armadam budou strasne husty a jiny je zase strasne vyndaj. Ja to myslel tak, ze si lidi budou stavet funkcni all-comers listy. Napriklad kdybych si ja vzal Scourge, ktery jsou povazovany za dost neoptimalni vyber, neznamena to ze prohraju, ale musim ten list okolo nich postavit tak aby mely moznost byt funkcni. Neni to o tom jestli si vezmes tuhle jednotku nebo tamtu jednotku protoze je hustsi nez ty ostatni, je to o tom, ze POKUD budes mit promyslenou roli ty jednotky a bude se doplnovat se zbytkem, pak to bude fungovat. To je ta volnost o ktery jsem mluvil. Zadna armada neni optimalni a bud se clovek musi vyrovnat s armadou jakou ma, nebo bude mit moznost zaplatit "troop tax a HQ tax" za spojence, ktery mu doplni co nema. Ta challenge bude tim padem cim dal tim vic o tom jak umis/neumis zachazet s tim co mas a jak se umis/neumis vyrovnat s tim co ma nepritel.
Kdyz jsem byl v tom Ograku, hral jsem proti Necronum s jednim litakem, Sesti wraithama (z toho dva meli ty debilni bice), Lord, tri destroyery a dve cety warrioru... A ja mel prasilion poison shotu (jestli jsem s nima dal 20 woundu za celou hru tak je to hodne), asi 9 S5 AP3, 4x S8 Lance (ktery neudelali NIC), assault jednotku a jetbiky. Mno tak litak priletel vystrelil mi do Raideru, pinknul ho, ja se nahrnul vsim pod nej, aby me musel preletet az na jeden nebohy Venom, ktery to odnesl v dalsim kole a to bylo vsechno... Kolik stoji? 100 bodu? A zastrelil zhruba 70. Fakt si nemyslim ze je mit jednoho nebo dva, nebo i tri je nejaka extra prasarna. Jenom se proti tomu clovek musi naucit hrat. Ano, Sedum uz je blby. Ale tri? To je jenom challenge...
Lego
"Well, hey, I didn't spend all those years playing Dungeons and Dragons and not learn a little something about courage."
- X-files, ep. Jose Chung's From Outer Space, Faulkner
No tim nemůžeš nic zkazit . I když... SHITcast, navíc u takhle velkýho modelu. To by mohl bejt dobrej průser, oni dobře vědí, proč začali finecast uplně stahovat z oběhu...
I wonder if clouds ever look down on us and say: "Hey, look. That one is shaped like an idiot."
Nic jinyho Ti nezbyde protoze nevim o zpusobu jak shitcast odbarvit aniz bys znicil model...
Lego
"Well, hey, I didn't spend all those years playing Dungeons and Dragons and not learn a little something about courage."
- X-files, ep. Jose Chung's From Outer Space, Faulkner
Včera jsem si dal bitvu na 1250 proti Maríně. Chlapík byl poměrně v pohodě, pravidla měl v malíku a armádu udělal HODNĚ friendly. Sice jsem ho o to prosil, ale nečekal jsem, že to fakt tak udělá.
Moje armáda byla klasika: 15 warriorů, 10 warriorů, Overlord se všema trikama, 10x immortalové s teslama, Annihalační bárka, 3x wraith, 3x wraith a jeden malej lord s orbem u 15 warrirů a cryptek s přehazováním. V rezervách bylo 6 deathmarků.
Soupeř měl 3x10 tactical squad s různými triky (seržanti, lascanony atd.), skupinu 5 raketometů (blast S4/6AP), 6 sniperů a v rezervách 5 termosek s inkvizitorem a hlavním bijcem. Neměl žádná vozidla, kvůli kterým jsem postavil hodně warriorů, takže fakt for fun armáda.
Hodili jsme ty warlord traity a… No v podstatě oboum nám padl trait, který jsme nemohli využít. Jinak mi tam přijdou užitečný věci, ale je to celkem o štěstí a když soupeř třeba pro jednotku dostane „feel no pain“ a vy, že můžete po rozmístění pohnout jednou jednotkou o D6, ale ne mimo svůj deploy, tak je to celkem nevyrovnaný…
Nejdřív postavil mapu (chtěl jsem, aby to udělal on, abych viděl, jak to dělají jinde) a… Tady vidím fakt asi největší rozdíl. Uprostřed byla po diagonále 2 velký desky ruin baráků. Ty sloužili z části jako LOS blocker, na nich byl kryt 5+ a byl to difficult terén. V rozích naproti sobě byly 2 domy a v půlce uprostřed dva lesy. Bylo to zrcadlově prakticky stejné, takže ani jedna ze stran neměla žádnou výhodu.
Pak rozhodil scénář (padl Relic=uprostřed je jeden relic) a pak deploy (padl šikmý). Vyhrál jsem hod o stranu, ale jak byly obě stejné, tak to bylo fakt jedno. To náhodné rozhazování scénářů a deployů bych možná taky víc zkusil. Může to být celkem sranda.
Hod na začátek vyhrál on, ale nechal začínat mě. Fakt nechápu proč. Možná to má skrytý smysl, ale nepostřehl jsem ho. Možná potřeboval proti mojí bárce dát něco, co jí mohlo poškodit.
Každopádně jsem se vylodil vším (bez větší invence) a čekal, co bude. On se také vylodil a snipery dal k Relikvii. Pak ještě dal dva markery u kterých lépe přistávají termosky a míň se odchylují blastové zbraně, ale když k nim dojdu do 6 palců, tak je zničím.
Hru začínám já. Pohybem wraithů ničím první marker (soupeř zapomněl, že jsou jump). Druzí wraithi se pohybují ke sniperům. Ostatní jede vpřed. Ve střelbě mu působím malé ztráty, ale něco jo. Všechny hody na morálku ustojí. Ve zteči jdou wraithi sežrat snipery a to se skoro daří (zůstal 1, kterého jsem chytil, ale zůstáváme díky tomu v boji – mariňáci nejdou sežrat). Každopádně ničím i druhý marker a soupeř se chytá za hlavu, jak debilně je postavil.
Jeho střelba lascanónu mine bárku (uuuf), pak pálí do wraithů zastřelí myslím jednoho (asi z 20 výstřelů). A zabije mi 4 immortaly, které reparační protokol vzápětí opraví. Dojídám snipery v CC.
V mém kole nepřicházejí deathmarky (jsem rád) a já se pohybuju vpřed. Ve sřelbě stav mariňáků ještě redukuju. Oboje wraithi jdou do boje. Do plné tacticály se opřou 3 wraithi a docela účtují. Další dva jdou do načaté tacticály.
Během jeho kola přicházejí termosky a dopadají celkem blízko všech mých jednotek. Ve střelbě mi zabíjí hromadu dalších immortalů a pár warriorů. Immortalové už se tolik nezvedli, ale stále jich je asi 6. Lascanón ničí bárku. V CC bojují wraithi statečně a masakrují tacticálu. Druzí jí dodělají.
V mém kole přicházejí deathmarky a označují hlavního bijce. Všechnu střelbu sázím do termosek. Zabíjím 3. Vypadá to pěkně, ale většina je na rapid a dostali hodně woundů, takže 3 byla statistika. Bohužel jsou v nich oba charakteři, takže celkem 6 woundů. Dobíjím wraithy jeho jednotku a přisouvám se k termoskám. Druzí wraithi dožírají další jednotku a posouvám se k raketometům.
Bijec termosek se odděluje od skupiny a jde zabít deathmarky. Zbytek skupiny se přibližuje k immortalům. Střelba maže jedny wraithy a pár warriorů. V overwatchi deathmarků beru bijcovi jeden život. Ostatní termosky nehází zteč na 6 palců (v difficult terénu) a tak stojí. Bijec zabíjí 2 deathmarky a já neházím 8 na LD. Utíkám a jsem zničen.
Warrioři jdou Relicu, wraithi jdou k termoskám immortalové se ještě oddalují ze ztečovací vzdálenosti. Střílíme do termosek, ale bez efektu. Menší skupina si bere na paškál bijce a na rapid ho se štěstím zabíjí. Wraithi útočí do termosek. V boji jednu zabíjíme a přijdeme o jednoho wraitha.
Zbytek hry v sobě byli zaseklí termosky a wraithi, kam nakonec došel můj overlord a vyřešil to. Zbytek jeho jednotek se dral k Relicu, ale tam to bránili moji warrioři. Házeli jsme, jestli budeme pokračovat a budeme. Do šestého kola jsem ho vygumoval do posledního modelu.
Bitva byla moc zajímavá a myslím, že to bylo hlavně terénem, protože jsme se nedostali tak brzo k sobě. Na vedlejším stole stáli Tyranidi proti SM a přišlo mi, že to celkem kosili. Zase to bylo tím OHROMNÝM terénem uprostřed. Pravidla mě žádná nepřekvapila (leda snad jak moc oni využívají ty precision hity). Když jsem se s ním pak bavil, tak říkal, že můj list není prasárna, ale je hratelnej. Pokud jste to dočetli až sem, tak jste hodně krutý.