DenGrasse - GM

Moderátor: OneIceOne

Odpovědět
Uživatelský avatar
DenGrasse
Princeps Penna
Příspěvky: 874
Registrován: 1. 12. 2008 16.40
Bydliště: Ryovora

DenGrasse - GM

Příspěvek od DenGrasse »

Střihačovo extempore

Na černošského rapera Sama "Bastarda" se obrátí skrze kontakt - majitele klubu - černoch jménem Roland Vesetzky, který pracuje jako správce IT ve firmě Omega Service. Je to malá firma o třech stálých lidech, která dle jeho tvrzení zásobuje humanitární organizace.
Vesetzky se svěří, že se včerejšího dne dal do řeči s jedním z techniků, kteří se starají o údržbu, najati z externí firmy. ten mu dal cigarety, po jeichž vykouření usnul jako špalek. Po probuzení zjistil, že se do systémů firmy někdo naboural. Bojí se o místo, protože až se na to přijde, nejspíš ho vyhodí a nabízí svoje úspory, aby někdo našel onoho zlořádného vetřelce a rázně s ním zúčtoval, zejména aby se přesvědčil, že data ukradená z firmy jsou zničena. Dá Bastardovi poslední dvě cigarety, s nimiž ten jede na univerzitu za Ellen, aby vyzkoumala, oč jde. Té se po celonoční práci nepodaří vzorec rozluštit, je v něm přítomna nějaká paranormální látka. porovnáváním databází zjistí, že něčím podobným s ezabýval v minulosti jeden výzkum na univerzitě, nemá však autorizaci, aby do něj nahlédla. Jde tedy za vedoucím katedry, který překvapivě zjišťuje, že také nemá autorizaci a dokonce není oprávněn ani zjistit kdo ji může udělit, což vzbudí jeho pozornost.

Ellen dohodí Samovi indiána Blackhawka, protože pan Wilkes, jak se jmenuje podezřelý, má adresu v Nevada Parku v Auburne, kde žijí indoši, ekoteroristi a pomatenci. Blackhawk se setká s indiánkou Crow a jen tak tak zabrání magorům z parku, aby obětovali jeho motorku Velkému duchovi. Mezitím fialový kojot pokálí Samovi sedačky v jeho kabrioletu.
Crow jim pak ukáže, že dotyčný nebydlí v parku, ale v domech, které jsou okolo náměstí. Postavy rázně vniknou dovnitř, kde nalézají mrtvolu s doklady na jméno Wilkes. Zatímco snoří, narazí na kameru, pak se ozve výstřel, na zemi leží pistole. Uprchnou předtím než přijede policie, která sebere Mexičana Josého odvedle.

Do auta Samu "Bastardovi" volá neznámý, který je informuje, že je má nahrané, jak jsou v bytě s obětí v době výstřelu (usuzují, že byl reprodukovaný ze záznamu) a předhodí je policii, pokud pro něj nebudou pracovat. Zároveň jim nabízí 200 000 za práci. Postavy nejsou rády, ale nakonec to vezmou. Dozvědí se, že mají najít nějakou experimentální věc zkoumanou na místě, z nějž se vyklube jedna z budov univerzity.

Ellen mezitím zjistí, že situace se komplikuje, protože jí kdosi, navzdory vší ochraně, prohledal byt a odnesl si vzorky jejích výzkumů. Při pokusu dostat Blackhawka a Crow na univerzitu zjistí, že její oprávnění jsou zrušena, vydá se na info a pak do kanceláří rektora, aby zjistila oč jde. Teprve po mnoha hodinách se dostane k prokvestorovi pro bezpečnost, který její oprávnění zrušil, mnoho se však nedozví, jen že její činnost je ukončena a pokud má nějaký problém, může se s univerzitou soudit. Sesypaná jde domů, ještě zjistí, že zmizel vedoucí katedry, podle prokvestora je v nemocnici poté, co se mu v noci nepovedl experiment.

Blackhawk a Crow proniknou dovnitř, jsou ale zadrženi ochrankou kvůli zbraním. Blackhawk má naštěstí kontakt na ambasádě Rady, který ochrance vše vysvětlí a pro Crow sežene doklady. Pak jsou dovnitř, kde jsou přivítáni asistentkou Hadleyovou, která čeká vyslance univerzity ve Winnipegu k projektu Beta Etno, který spolufinancuje Algonkinská Rada. Ti se ale opozdili a oběma se podaří přesvědčit asistentku, že přijeli místo nich. Mezitím už zjišťují že v místě inkriminované budovy je sklad, kde je uskladněno zahradnické náčiní a ochranné pomůcky. Tajného tu není nic. Jdou tedy do sousední budovy připojit se k projektu Beta Etno, který zkoumá prehistorickou etnologii a ekologii. Přinesou peyotl, Crow si šlehne, ale přežije a po jejím dobrozdání si dá celý tým, následně je pak odvezen DocWagonem do nemocnice a slabší kusy pomřou.

Mezitím volá zadavatel Samovi, že do objektu má přijet zásobování. XXXX dostane dodávku a oprávnění k vjezdu do areálu. V rádiu zaslechne, že kanceláře Omega Service byly zničeny výbuchem.
Přijede dovnitř, vysledují dodávku, která skládá nějaké bedny u jiné malé budovy, která na první pohled vypadá jako vodárna nebo tak něco. Sam se tam vmísí, ale nepodaří se mu proniknout dovnitř. Jakmile začne auto odjíždět, exploduje. Dobrodruzi proniknou dovnitř, ale narazí na výtah, který nemá zjevné ovládání. Od brány přibíhá ostraha, ale někdo z jiné budovy na ni zahájí palbu.
O chvíli později přistává vrtulník, z něhož vyskočí sám Eddie Střihač, jeden z nejdražších běžců Seattlu. Vyhodí do povětří dveře výtahu, spustí se dovnitř po šachtou, Bastard jde s ním. Střihač zničí robota, který se jim pokouší bránit ve stupu, pak vykydlí laboratoř, která se tam v podzemí nachází. V jedné místnosti najdou humanoidní torzo nějakého androida, vezmou ho sebou. Venku zatím ostatní vidí jak přílétá policejní helikoptéra, ale někdo z druhého břehu jí sestřelí raketou. Vrtulník odstartuje s tím, že odláká pozornost, běžci naloží torzo dododávky a jedou do přístavu. Střihač naskočí zezadu a vede přestřelku s vrtulníkem. Vrtulník, kterým přiletěl, je sestřelen, on sám sestřelí další, ale pak ho odnese dávka z kanónu. Běžci zajedou do garáží, kde přepadnou důchodce a vymění auta. Pak dojedou do přístavu, kde v doku jeřáb vezme torzo a odnese ho kamsi za loď. Čert ví co tam je.
Posléze skutečně přichází běžcům odměna ve výši 200 000.
V trideovizi říkají, že na univerzitu byl spáchán teroristický útok, provedený známým zločincem Střihačem.

Za Ellen přijde domů agent FBI Emmett Hollingsworth, který jí s jejím souhlasem píchne drogu pravdy a vyslýchá jí. Přesvědčen, že mluví pravdu odchází. Ellen se pak smí vrátit na univerzitu.
Uživatelský avatar
DenGrasse
Princeps Penna
Příspěvky: 874
Registrován: 1. 12. 2008 16.40
Bydliště: Ryovora

Re: DenGrasse - GM

Příspěvek od DenGrasse »

Článek Teri Goldové v Seattle New Press

Hrdina včerejšího dne: seržant Boston Corbett

Běhen včerejšího útoku teroristů na areál univerzity vzlétl seržant Boston Corbett jako operátor těžké zbraně na palubě vrtulníku jednotky rychlého nasazení Osamělé hvězdy. Záznamy z akce potvrzují, že právě on ukončil řádění arcizločince Střihače, který prchal před spravedlností na dodávce, později nalezené v garážích Di Carlo v přístavní čtvrti.

Obrázek

TG: seržante, jak to celé začalo?
BC: normálka, seděli jsme s kolegy na služebně, když to pískli.

TG: byli jste překvapení?
BC: ne, to je prostě naše práce.

TG: jak to probíhalo dál?
BC: první letěl Ben Kingsley se značkovačem.

TG: značkovačem?
BC: návodčí. Monitoruje situaci.

TG: Aha. A jaká byla situace?
BC: byl to červený stupeň.

TG: červený stupeň?
BC: nejvyšší úroveň poplachu. Hlídkové OKčko bylo nad ostrovem sestřeleno.

TG: OKčko?
BC: standardní vrtulník, co hlídkuje nad městem. Poslali ho tam hned jak došlo hlášení, že se na univerzitě střílí.

TG: a jak bylo sestřeleno?
BC: raketou ze země. Byla to armádní zbraň, OKčko nemělo šanci.

TG: takže teroristický útok?
BC: rozhodně. Běžní zločinci nemají přístup k takovéhle technice.

TG: a dál?
BC: zahlédli jsme odlétat neidentifikovaný vrtulník z oblasti areálu. Vyhnuli jsme se palebné zóně a zahájili pronásledování.

TG: to zní napínavě.
BC: stříleli po nás, ale jen z ručních zbraní. Návodčí opětoval palbu a sestřelil ho.

TG: a co Střihač?
BC: věděli jsme o dodávce, která opustila areál. Brzy jsme ji našli. Návodčí se na ní vrhl, ale zřítil se.

TG: zřítil?
BC: ano, sám jsem to viděl.

TG: není tedy pravda, že ho Střihač sestřelil?
BC: určitě ne. Došlo k poruše palubních systémů a vrtulník přestal být ovladatelný.

TG: to se ale často nestává, že?
BC: to ne, ale stát se to může, zvlášť v oblasti tak silných elektromagnetických impulsů.

TG: takže jste zůstali sami?
BC: ano. Pilot se ho snažil zaměřit přesnými zbraněmi, ale zřejmě nás taky postihla porucha. Asi nějaký prostorový efekt.

TG: ale vy jste jednal.
BC: to jo, vykašlal jsem se na systémy a zaměřil ho pěkně manuálně. Šel dolů po první dávce.

TG: jeho tělo se ale nenašlo. Mysléte, že přežil?
BC: to neni pravděpodobný, dávka z dvacetimilimetrového kanonu z vás udělá mletý. Spíš ho to rozházelo kolem a kusy někdo sesbíral a ukrad dřív, než přijela pozemní hlídka. Přeci jenom to musela bejt spousta prvotřídního kyberware.

TG: díky za rozhovor, seržante.
BC: neni zač.

Seržant Boston Corbett, hrdina dnešní doby!
Uživatelský avatar
DenGrasse
Princeps Penna
Příspěvky: 874
Registrován: 1. 12. 2008 16.40
Bydliště: Ryovora

Setkání bojovníků

Příspěvek od DenGrasse »

Sama najme jeho kámoš Baddog s tim, že ho nagažovali na organizaci světovýho setkání bojovníků, což je největší stínový turnaj na světě. Organizuje ho japonec jménem Tanaka a zve na něj ty, kdož jsou podle něj nejlepší.
Ellen se o turnaji dozví od prokvestora, který jí pověří úkolem vyzkoušet na bojovnících nějaké druhy nových drog. Hned si je odebere a jednu, která vyvolává euforii, podstrčí Samovi. Ten podlehne vlivu, zastaví a začne rapovat na ulici, vnikne do vily a zničí obslužného robota. Přijíždí televize, točí jeho vystoupení. Policie zatkne majitele vily, který se dožaduje Samova zatčení.
Postavy ujednají s Gogem, že dodá holky a zařídí catering, Sam splaší sázkaře. Hledají vhodné místo, nakonec se dozví o staré hale v Redmondu. Když tam jedou omrknout místo, zapletou se s dvojicí ghulů, přičemž Sam je s ghulem v kufru auta a Ellen s druhým v autě. Nakonec vše dobře dopadne, protože ghul se zmocní brokovnice a kouká do hlavně.
Organizace je náročná, postavy se rozdělují tak, aby pochytaly přijíždějící zápasníky z různých částí světa. Někteří jsou mírně agresivní a jsou zadrženi policií.

Nakonec turnaj začne, první den je v pohodě. Samo si všimne, že je přítomen Eddie Střihač, zvěsti o jeho smrti byly tudíž přehnané. Nicméně nezápasí, dělá kouče jistému panu Smithovi. Pan Smith je zjevně třída a prvního soupeře přerazí vpůli. Když to vidí Tanaka, zesiná a začne křičet cosi o tom, že Smith nebyl pozván. Smith se beze slova rozběhne k Tanakovi, Střihač za ním. Tanaka a jeho lidé prchají kamsi za tribunu, ozývá se křik a střelba. Když se tam postavy jdou podívat, leží tam pár mrtvol. Sam si je jistý, že Smith byl ten android, kterého ukradli se Střihačem na Univerzitě.
Chaos uklidňuje jistý muž, který se představuje jako Wilkes a říká, že přebírá podnik. Lidé se uklidňují, ale pak kdosi volá, že sem jede policie, respektive obrněné transportéry zásahové jednotky. Vypukne panika. Wilkes, Střihač a Smith zmizí, patrně teleportem.

Sam i Baddog stačí ujet dřív, než policie dorazí, Ellen je zadržena, ale akci řídí její známy agent Hollingsworth, který ji propustí.
Uživatelský avatar
DenGrasse
Princeps Penna
Příspěvky: 874
Registrován: 1. 12. 2008 16.40
Bydliště: Ryovora

Kam zmizeli indoši?

Příspěvek od DenGrasse »

Kam zmizeli indoši?
GM: DG
Hráli: Bastard (Petr) – 7 karmy, Ellen (Jana) - 6 karmy
Hráno: 4. 8. 2018
Hráno in game: 14 - 22. 9. 2056


Sam zkouší napsat novou hudbu, ale nemá inspiraci. Navíc ho bolí prdel a otravuje mu život gradma Dolores, která přijela za ním z New Orleans a nastěhovala se mu domů. Volá proto El, jestli nemá nějaký myši, že těch se babička bojí, aby ji tak dostal z baráku.
El zrovna dostává důtku za testování ghoulí DNA na myši, která útočí na kolegyni Smithovou. Musí slíbit, že ghoulí kybermyš separuje. Dostavuje se agent Hollingsworth a zadává jí quest: město dostalo oficiální žádost Šališ-šihíské rady o vyšetření dění kolem malé indiánské komunity, která žije v odlehlém místě, zbytku lesa u Puyallup River nedaleko Ortingu. Sinsearachové s komunitou ztratili před 14 dny spojení.
Policii se ale nechce vést otevřené vyšetřování, protože pozemky, na kterých komunita žila, přešly cca před měsícem nějakou transakcí do rukou firmy Chemical Work Industry Inc., Ltd., která je jednak významným sponzorem University, jednak dotuje vládní humanitární programy. FBI ani město proto nechtějí korporaci dráždit kvůli nějakým pár outsiderům. Úkolem vše prověřit je pověřena El, kterou kryje grant na výzkum paradruhů rostlin v údolí Puyallup River.

Protože volá Sam, El jede z Univerzity rovnou k němu i s myší. Než se dostane dovnitř, osahává ji na ulici Charlie, který chce drogy. Sam vhodí do davu probuzenou trávu, černí bratři ji ve rvačce rozsypou a zaneřádí chodník, načež dostanou sprda od babičky, která zrovna jde domů. Doma pak vydává Ellen za uklizečku. Nastražená myš však gradma překvapivě nevyděsí, naopak se s ní dá do řeči a kamsi odejde. Sam zavolá zámečníka aby vyměnil zámky.
Poté El Sama vyláká aby ji doprovodil do údolí, neřekne mu ale oč jde a mluví o sběru rostlin. Sam si myslí, že jdou někomu sklidit pole s drogami.
Dojedou na souřadnice, kde je odbočka z Old Pioneer Way do indošského lesíka, ale cesta je přehrazena závorou s opancéřovanou budkou a kamerou. El mává do kamery průkazem, ale nic se neděje. Odjedou tedy do Ortingu, kde nakoupí v general storu piknikové potřeby a rybářské pruty a gumové komplety. Zatím u saloonu naproti zastaví tři auta v pancéřové úpravě, dva džípy a dodávka a chlápek z krámu jim řekne že to jsou lidi z nějaký korporace, který tady rozhejbali kšefty. Pak si nechá Sama podepsat na tričko.
U džípů postávají dva vystajlovaný elfové, jeden se ptá na Samův cadillac a uznale pokyvuje hlavou.

Oba odjíždějí pak autem k mostu, kde slezou asi 30 metrů dolů do řeky a brodí se jí pomalu dál. Sam si všimne, že na most přijdel jeden z těch džípů. Hrají divadlo, až dojdou k ohybu řeky, ale i pak za nimi letí sonda. Dojdou až k molu v místě indošského tábora. Sam chytí tři ryby a tak je začnou kuchat. Ellen jde nahoru do skal, vidí opuštěný tábor, vyvrácený totem a nově postavený totem z černého dřeva s vlčí hlavou. Zblízka vidí, že totem je černý protože je pomazán krví. Nenechá se tím rozptýlit, naláme větve a přinese je dolů. Tam zjistí že i některé větve jsou od zaschlé krve. Sam jde nahoru sám a přinese pánvičku a kotlík. Ukuchtí a snědí ryby a potom jdou nahoru a chtějí přenocovat v jedné chatrči, kterých je tu asi třicet. Tu však mají nečekané návštěvníky, šourá se k nim ghoul infiltrátor a za ním další. Jednoho z nich zaujmou Samem nakreslené znaky voodoo a druhého srazí klackem, který se ale zlomí.

Poté se dávají na útěk do lesa, využívajíc toho že ghoulové jsou oslepeni zábleskovým granátem. Po nějaké době v lese zastaví a rozhodují se co dál, když do Sama vrazí jakýsi létající tvor zhruba tvaru člověka. Sam je drsnej a není sražen, tvor vzápětí vydá jakýsi ultrazvukový křik, při kterém jim málem prasknou bubínky a zasekne Samovi do ramene spár a pokusí se ho zvednout, ale neunese ho. Sam zhodnotí situaci, rozběhne se a odrazem od stromu skočí na bytost, takže se navzájem drží v náručí a Samovi do tváře chrčí bledý, křečovitě stažený obličej kreatury s vyčnívajícími tesáky a z mrtvolného dechu se mu chce zvracet. Když kreatura začne nabírat výšku, pokusí se pustit, ale spáry ho pevně drží. Vzápětí však nestvůra narazí na strom a Sam spadne se 6 metrů na zem, ale ustojí to.

Poté slyší hluk rotoru vrtulníku a kreatura kamsi mizí. Proběhnou lesem a vyběhnou na mýtinu u domu, staré stavby z 19. století nebo i starší, o kterém ve městě slyšeli že tu straší. Kolem domu je spousta starých hrobů, některé z nich propadlé. Z domu je slyšet slabý zvuk hudby, jako když někdo hraje na klavír. Jdou tedy k domu a zaklepou. Otevře jim ghoul v livreji se svícnem, který se ptá, kdo jsou. Když se Sam prohlásí za Bastarda, klasifikuje ho ghoul jako otroka a když se pokouší postrčit Ellen dovnitř, osopí se na něj, co si to otrok dovoluje. Sam ghoulovi jednu vytne zezadu, až mu vypadne svícen, ale ghoul se otočí a chytí ho za krk a začne škrtit. Sam se vyprostí a jme se prchat i s Ellen. Klavír přestane hrát a za sebou slyší hluk křídel. Poté zase vrtulník. Zalehnou a vidí jak vrtulník vystřelil nějakou síť, která lapila létajícího tvora, poté zakroužil nad domem, vystřelil do něj hasící nálož, aby uhasil oheň založený svícnem a poté se vznesl nad ně. Cítí bodnutí a ztrácí vědomí.

Probudí se na klinice v Ortingu, kde je vítá usměvavý doktor. Sdělí jim, že se během své turistiky zřítili ze skály a mají úraz hlavy. Zjišťují, že si nepamatují nic od chvíle, kdy nakoupili v supermarketu. Pokecají ještě s pomocníkem šerifa, který jim řekne, že ten jejich pád někdo viděl z dronu a zavolal úřad šerifa v Ortingu a dobrovolníci je přenesli na kliniku. Zmateni odjíždějí, třebaže mají pocit, že něco nesedí. Na Universitě El zjistí, že je pod vlivem neurotoxinu, který působí rozpad mozkových buněk a výpadky paměti; přepokládané doba smrti je něco mezi týdnem a měsícem. Volá to Samovi, který jí ale nevěří, tak jde radši vyvíjet protilátku. Ta se naštěstí povede a za 24 hodin jí má. Kvestora nemůže sehnat, je někde pryč. Pak si jí předvolá vedoucí katedry a vynadá jí, že utratila 72 000 za neschválený výzkum. Nicméně má štěstí, korporace CWI Inc., Ltd. celý výzkum koupila a zaplatila.
Odveze protilátku i Samovi, kde zjistí, že Charlie byl přejet sanitkou. Samovi vyčítají, že se tak stalo v důsledku kletby jeho babičky. Sam volá babičce, jestli Charlieho opravdu proklela a ta to potvrdí. Potom řekne, že našla skvělý místo na prádelnu a nějací hodní páni z korporace CWI jí ho pronajmou.

Sam i El zjišťují, že před jejich domy parkují velké černé džípy v neprůstřelné úpravě. Sam na ten svůůj poštve dva místní bijce, ale ti chvíli mlátí do auta a pak odpadnou a potom je sebere Lonestar. V autě jsou vystajlovaní elfové. El mu vysvětluje, že je pozorují, jestli se na nich projeví neurotoxin. Začínají jim naskakovat vzpomínky, ale je to bolestivé a mají u toho křeče. El dopisuje výzkum a Sam znovu shání babičku, která mu řekne že vlastně neví kde ten prostor je, ale že hodní pánové jí poskytnou oůjčku, aby mohla rozjet byznys. Sam chce aby mu zavolal některý z pánů, což se stane a volá mistr Johnson. Sdělí mu že s babičkou udělali byznys a musí nani dávat pozor, aby třeba omylem nepožila nějakou chemickou látku.
Potom se Sam už Dolores nemůže dovolat. El nechce věc řešit a určitě ne medializovat, ani poté co se jim po druhé dávce antitoxinu vrátí celá paměť. Když se konečně setká s prokvestorem, ten konstatuje, že to byl prvotřídní fail, jediná klika, že Universita má krytí.
Sam nechá na babiččině telefonu vzkaz aby mu sdělili zda ji drží násilím jako pojistku proti němu, nebo ať ho s ní nechají mluvit. Jinak hrozí medializací celé věci.
Odpovědět