Obecně o světě

Moderátor: OneIceOne

Odpovědět
Uživatelský avatar
OneIceOne
Tribunus Militum
Příspěvky: 743
Registrován: 10. 1. 2009 8.20

Obecně o světě

Příspěvek od OneIceOne »

Před Temnou bouří

V 21. století začala stoupat teplota na zemi, zvýšil se počet zemětřesení, záplav, bouří a dalších přírodních katastrof. Zhoršily se i dodávky životně důležitých nerostných surovin. V polovině století se zrodila korporace Tesla, která se díky svým patentům z oblasti elektroniky katapultovala mezi přední nadnárodní korporace. Během několika let otevřela své pobočky ve více než 80% států civilizovaného světa. Hlavními patenty korporace řešily zvýšení kapacity bateriových systémů a několik významných objevů na poli medicíny a nanotechnologii.

Ke konci století oznámily přední vlády ve spolupráci s T-corpem vznik projektu Gaia. Gaia měla navrátit procesy na planety do jejich původních kolejí, podrobnosti byly utajeny. Začala výstavba krytů, které byly později nazvány jako T-Vaulty. V roce 2091 bylo zaplaveno několik velkoměst a rozsáhlá zalidněná území. V roce 2094 se poprvé objevila Temná bouře, která zahalila čtvrtinu planety. Temná mračna kompletně bránící průchodu slunečního světla, blokující radiové signály a zkrápějící zemi kyselými dešti. Poslední známou událostí byla výzva odpovědných úřadů, aby se lidé uchýlili do připravených T-Vaultů. Temná bouře se rozšířila po celé Zemi, a tak nastala dlouho trvající noc. Média odvysílala start tajemných stříbrných T lodí, než byly jejich startovací rampy zaplaveny rozbouřenými vodami. Nakonec komunikace utichla.

Temná bouře

Nikdo přesně neví, co se dělo na Zemi po dobu přibližně následujících sta let. Někdo říká, že se narodil nový svět a planeta se očistila z vlivu člověka. T-Vaulty spolu nemohly prakticky komunikovat, rádiové signály byly rušeny Temnou bouří a pozemní spojení bylo často přerušeno zemětřesením. Nejdůležitější bylo, že věk Temné bouře skončil a první zvědavci se vydali na průzkum.

Po Temné bouři

První zvědavci mohli konstatovat, že po Temné bouři nebyla ani stopa, ale planeta se významně změnila. Po civilizaci, jak byla známá před Temnou bouří, nebylo ani památky. Badatelé z T-Vaultů začali stavět první tábory a setkali se prvně s Pouštním lidem, se kterými později začali obchodovat, protože technologie a suroviny byly nedostupné. Osadníci začali používat nový kalendář. Jeho počátek nazvali 0 pTb – po Temné bouři.
Uživatelský avatar
OneIceOne
Tribunus Militum
Příspěvky: 743
Registrován: 10. 1. 2009 8.20

Re: Obecně o světě

Příspěvek od OneIceOne »

Lid pouště a hor / Děti Gaii

Původ těchto lidí není jasný. Asi jsou to potomci lidí, kteří se neschovali před Temnou bouří do podzemních Vaultů. Jsou většinou mohutnější a snědší než Podzemní lid. Chodí jen v bederních rouškách nebo jednoduchých kožených oděvech. Nástroje vyrábějí z kamene, kostí nebo z nalezeného materiálu, což ovšem neubírá na jejich důmyslném zpracování. Nejčastější zbraně jsou nože, sekery, palice, oštěpy či bumerangy. Živí se sběrem, lovem a drobným zemědělství. Bydlí buď pod širou oblohou, ve stanech či primitivních chatrčích z hlíny, trusu a větví. Kmenové uskupení většinou vede Matka kmene. Pouštní lidé věří v ducha Gaii jako stvořitelky života a země a menší duchy zvířat. Podle legendy Gaia bojovala s Hromovým duchem v období Temné bouře. Některé ženy z národa Pouštních lidí jsou obdařeny zvláštními schopnostmi mluvit ke spící Gaie a prosit ji o zázraky ve prospěch svého kmene. Naopak někteří válečníci mají zvláštní schopnosti, které je tvoří silnějšími a rychlejšími, které jim poskytnula sama Gaia na ochranu svého kmene. Tito lidé mají záporný vztah k moderním technologiím. Je pro ně velmi těžké se naučit technické disciplíny a používání složitějších přístrojů, je pro ně tabu. Obecně technologii odmítají nebo ji dokonce ničí. Mají vrozenou nevraživost k Hromovým lidem, které považují za zplozence Hromového ducha.

Lid z podzemí / Lidé z Vaultů

Lidé z Vaultů jsou vlastně obyčejní lidé, které známe dnes. Jsou to potomci lidí, kteří se ukryli do T-Vaultů před Temnou bouří. Najdeme mezi nimi schopné stopaře, válečníky i řemeslníky. Většinou žijí v organizovaných skupinách v lokálních usedlostech, cestují karavanami nebo patří mezi bandity a otrokáře. Nemají většinou žádné speciální schopnosti, ale za to zdědili vědomosti staré civilizace, které se snaží maximálně využít.

Lid hromu / Děti hvězd

Tito lidé jsou poměrně vzácně k vidění a nikdo přesně neví, odkud pocházejí. Vypadají skoro stejně jako Podzemní lidé, ale s dvojím rozdílem. Nemají na těle žádné ochlupení ani vlasy. Druhým znakem je vyobrazení svislých čar na čele každého z nich. Často ovládají tajuplné síly Hromového ducha
Odpovědět